Project Description

Online zie je steeds meer kinderen producten aanprijzen in vlogs of op foto’s. Maar waar stopt de hobby en wanneer is het eigenlijk werk. In de tv- en theaterwereld zijn jonge kinderen zeer goed beschermd door wetten en de arbeidsinspectie. Maar zijn deze jonge influencers eigenlijk wel goed beschermd? Ik vertelde er over in de uitzending van Nieuws en Co.

“Onlangs deelde Amerikaanse zangeres Miley Cyrus op TikTok een filmpje over een dag in haar leven als kindster. Om half zes start haar dag, daarna gaat ze van interview naar interview en moeten de opnames van haar tv-serie Hannah Montana nog beginnen. Mensen kunnen veel over Miley Cyrus zeggen, maar lui is ze niet, zo zegt ze zelf. Het is hard werken voor kindsterren op tv en in het theater, maar worden ze goed beschermd? Mediapedagoog Marije Lagendijk vertelt erover in Nieuws en Co.” Beluister het fragment hier:
https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuws-en-co/050d67b5-0bf7-4c94-a836-c1c8ac9da8d5/2023-08-30-worden-kindsterren-genoeg-beschermd