Over mij

Ik ben heel praktisch, ik kijk altijd naar: hoe gaan we dat concreet aanpakken.

Met de nadruk op we.

Opvoeden en opgroeien, de wisselwerking tussen ouders en kinderen en alles wat daar bij komt kijken vind ik razend interessant. Elk kind, elke ouder, elk gezin en elke organisatie is anders. Hierbij aansluiten en maatwerk leveren, daar beleef ik plezier aan en daar ligt voor mij de uitdaging. Altijd vanuit oprechte interesse en met humor.

Ik ben vernieuwend en creatief en houd mij graag bezig met toekomstgerichte onderwerpen. Mediawijsheid en mediaopvoeding zijn daarom ook mijn favoriete thema’s. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en dat biedt veel uitdaging. Dat houdt mij scherp en in beweging. Via blogs, webinars, workshops, informatiebijeenkomsten, beleidsplannen neem ik je graag mee in de digitale wereld (jonge) kinderen.

Ik ben een theatermens. Ik hou er -al sinds van jeugd – van om op een podium te staan. Ik voel me dan ook als een vis in het water tijdens bijeenkomsten waar ik mijn kennis kan delen voor (grote) groepen mensen.

Je zult van mij geen lange wetenschappelijke teksten of onleesbare rapporten krijgen. Ik ben iemand van de praktijk. Ik kijk altijd naar: hoe gaan we dat concreet aanpakken. Met de nadruk op we. Ik vind het belangrijk om samen te werken en anderen te empoweren. Zodat zij leren dat zij zelf de tools in handen hebben om regie te pakken over de situatie. Mijn jarenlange ervaring in de jeugdzorg, het welzijnswerk, het onderwijs en de kinderopvang maakt dat ik makkelijk aan kan sluiten bij uiteenlopende situaties en doelgroepen.

Als moeder van twee meisjes (2016 & 2021) sta ik zelf ook regelmatig voor (pedagogische) uitdagingen die me verrassen, verblijden, onzeker maken of me frustreren. Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd makkelijk om jouw kind(eren) op te voeden, ook niet als je zelf pedagoog bent.

Wil je mij en mijn werkwijze beter leren kennen? Dat kan via mijn Instagram account. Daar deel ik veel leuke en praktische tips!

Mijn visie

Kinderen hebben digitale zwemles nodig om te leren hoe zij zich op een verstandige en veilige manier op het internet kunnen bewegen. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Het is belangrijk om bij te blijven. Ik leg je graag uit hoe je dat gemakkelijk kunt doen.

Marije Lagendijk

Mijn opdrachtgevers

Al vele leuke opdrachtgevers gingen je voor. Van workshop tot lezing en van advies tot coaching.
Wat kan ik voor jou betekenen?

In de media

Regelmatig word ik gevraagd om mijn kennis en visie te delen in de media. Voor radio, televisie en tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van mijn interviews en blogs in opdracht.