Project Description

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven ze tijdens deze mediaweek antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Ter gelegenheid van de Media Ukkie Dagen plaatsen wij deze week artikelen met tips rondom mediaopvoeding. In dit artikel deelt mediapedagoog Marije Lagendijk 3 tips hoe je je kind op een veilige en verantwoorde manier kunt laten genieten van alle digitale mogelijkheden.

Kinderen gebruiken steeds jonger en meer media

Een gezin met jonge kinderen is vaak druk en hectisch. Even tijd voor jezelf is een luxe. De tablet of televisie is soms je redder in nood. Uit recent onderzoek blijkt dat jonge kinderen steeds jonger en steeds langer online actief zijn. En dat is ook logisch, want online zijn is hartstikke leuk! Het biedt jouw kind veel plezier en de kans om nieuwe dingen te leren terwijl jij even je handen vrij hebt. Toch zitten er wel degelijk nadelen en risico’s aan langdurig mediagebruik.

Lees het volledige artikel op de website van Ouders.nl